Lopende projecten

Momenteel zijn wij bezig met de constructie van natuurkunde uitlegvideo's voor middelbare scholieren. Stof van de derde klas tot en met het examenjaar wordt behandeld met behulp van mooie en duidelijke animaties. Zie hieronder een preview van een aantal van onze afleveringen!

gifs module E 3.gif

Animaties

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een animatie uit onze module over warmte en energie. In dit geval leggen wij de concepten van warmtestroming, geleiding en straling uit. Deze animaties, in combinatie met spraak, vormen een uitleg die de leerling ondersteund om informatie beter te onthouden. Dit komt omdat de animaties zijn gebaseerd op de uitgangspunten van de Cognitieve Belasting Theorie.

Rekenopgaven

Ook rekenopgaven worden geanimeerd in onze natuurkunde modules. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een rekenopgave uit de module over elektromagnetisme. Grootheden krijgen elk een eigen kleur, waardoor ze goed te onderscheiden zijn. Door deze grootheden te laten bewegen, in combinatie met een ingesproken uitleg, wordt de leerling meegenomen door een aantal belangrijke voorbeeldopgaven. Deze dynamische, kleurrijke rekenvoorbeelden houden de aandacht van leerlingen beter vast dan statische zwart-wit voorbeeldopgaven.

Als de video-uitleg te snel gaat, kan de video altijd gepauzeerd of teruggespoeld worden. Hierdoor kan een leerling op zijn of haar eigen tempo de voorbeeldopgaven volgen.

C2 gif 2.gif
C2 gif 3.gif

Belangrijke formules

Natuurkunde zou natuurkunde niet zijn zonder formules. Wij geven de grootheden in formules elk een eigen kleur die consistent wordt gebruikt door een hele module heen. Ook worden animaties gebruikt om uit te leggen hoe bepaalde formules werken. Hiernaast ziet u bijvoorbeeld, hoe met behulp van animaties wordt uitgelegd hoe een richting kan worden bepaald met behulp van vectoren, en hoe vectoren eruit zien in een formule.